Placinta cu dovleac, de post



Ingrediente:
Pentru foi: 
300 g faina 
7 linguri zahar 
85 ml apa 
60 ml ulei 
1/2 plic praf de copt 
un praf de sare 
Pentru umplutura: 
2 kg dovleac 
coaja rasa de la o lamaie 
100 g zahar 
vanilie 
2-3 linguri ulei


Preparare:

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l la robot, dupa preferinta. Puneti uleiul intr-o cratita si puneti dovleacul, zaharul, vanilia si lamaia, pe foc mic, pana se inmoaie dovleacul si se evapora lichidul. Puteti pune si scortisoara daca doriti, e prietena buna cu dovleacul, insa eu am dorit o placinta galbena si frumoasa. Scortisoara ar fi inchis la culoare compozitia, asa ca nu am pus.
Cat se face dovleacul faceti foile. Amestecati toate ingredientele pentru foi obtinand un aluat ce nu se lipeste. Nu-l framantati excesiv, doar cat sa fie omogen. Lasati-l sa se odihneasca 5 minute.
Impartiti compozitia de aluat in doua, Intindeti prima foaie si asezati-o in tava, tapetata cu hartie de copt. Puneti apoi dovleacul si a doua foaie.
Intepati aluatul cu furculita din loc in loc si coaceti timp de aprox 40 minute. Scoateti, raciti si pudrati cu zahar. Taiati in patrate si bucurati-va de o placinta absolut delicioasa

Comentarii

Trimiteți un comentariu